Select Page

V spomladanskem izpitnem roku je splošno maturo opravljala 13. generacija dijakov in dijakinj gimnazijskega programa Gimnazije Ilirska Bistrica. Od 16 bistriških gimnazijcev in gimnazijk, ki so bili ob zaključku pouka uspešni (100 % uspešnost), jih je splošno maturo uspešno opravilo 15 (94 % uspešnost), kar je upravičen razlog za veselje. V povprečju so maturanti in maturantke Gimnazije Ilirska Bistrica dosegli izjemnih 20,13 točk. Posebnost te generacije je, da so priprave na maturo v času epidemije novega koronavirusa od 16. marca do 18. maja potekale na daljavo.

13. generacija maturantov in maturantk gimnazijskega programa Gimnazije Ilirska Bistrica z razredničarko Marjo Oberstar (v sredini) in tajnico ŠMK za splošno maturo mag. Sonjo Škrlj Počkaj (v ozadju) (foto: Gimnazija Ilirska Bistrica)

Zlati maturant Rok Rutar (v sredini) s predstojnikom Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazdom Brnetom (levo) in razredničarko Marjo Oberstar (desno) (foto: Gimnazija Ilirska Bistrica)

Še posebej smo veseli uspeha Roka Rutarja, ki je pridobil laskavi naziv zlati maturant z doseženimi izjemnimi 33 točkami. Rok Rutar je dosegel tudi izjemen uspeh pri izpitih iz kemije in matematike, saj je zbral 99 % oziroma 98 % vseh možnih točk. Lep uspeh je dosegla tudi Mia Valenčič, ki se ji je z doseženimi 27 točkami naziv zlate maturantke izmuznil zgolj za 3 točke.

Maturitetna spričevala sta gimnazijskim maturantom in maturantkam podelili predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne, tajnica ŠMK za splošno maturo mag. Sonja Škrlj Počkaj in razredničarka Marja Oberstar. Po podelitvi so v očeh maturantov in maturantk zasijali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje poklicne mature kažejo na to, da so dijaki in dijakinje maturo vzeli resno in se dobro pripravili na pisne in ustne izpite.

Iskrene čestitke, dragi maturanti in maturantke!

Želimo vam lepe počitnice ter še veliko nadaljnjih uspehov na študijskih in sploh življenjskih poteh.

Galerija slik

Vodstvo šole