Select Page

Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Mednarodni program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta je izobraževalni program, ki predstavlja odlično priložnost za dijake srednjih šol, da kot pravi pristaši evropskega povezovanja prevzamejo vlogo ambasadorja Evropskega parlamenta, s tem postanejo predstavniki življenja v Evropski uniji na svoji šoli in opravljajo nalogo ozaveščanja o paleti možnosti, ki jih Evropska unija ponuja mladim.

Program vodi Informacijska pisarna Evropskega parlamenta in je namenjen srednjim šolam po Sloveniji. Cilj programa je dvigovanje zavedanja mladih o Evropi in evropski parlamentarni demokraciji ter pridobivanju aktivnega znanja o Evropski uniji, zlasti o Evropskem parlamentu. Poleg poučevanja dejstev o Evropski uniji vključuje tudi pridobivanje izkušenj o evropskem državljanstvu, in sicer kaj pomeni Evropska unija v vsakdanjem življenju in kaj lahko storimo, da bo prihodnja Evropa taka, kot si jo želimo.

Program ustvarja razvijajočo se mrežo šol ambasadork, ki svoje izobraževalne dejavnosti izvajajo v stalnem sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta, Evropskim parlamentom ter njegovimi predstavniki – evropskimi poslanci. Učne dejavnosti programa se dotikajo področij vrednot, delovanja evropske demokracije in možnosti življenja v Evropski uniji.

Pomoč za Ukrajino

Pomoč za Ukrajino

Tudi na Gimnaziji Ilirska Bistrica organiziramo pomoč za Ukrajino in njene prebivalce, ki so se znašli v stiski zaradi vojne.

Skupnost Skupajsmo.eu

Skupnost Skupajsmo.eu

V Pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji bi radi ostali v stiku z vami tudi po koncu letošnje sezone projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) …

Razprava z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem

Razprava z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem

V petek, 16. aprila, je v okviru projeka Šola ambasadorka Evropskega parlamenta potekala spletna razprava z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem, ki smo se je udeležili tudi dijaki 3. letnika gimnazije.

Delavnica medijske pismenosti za 3. R/IB

Delavnica medijske pismenosti za 3. R/IB

V okviru predmeta poslovno komuniciranje bo v sredo, 19. 5. 2021, od 12.30 do 14.05 v učilnici št. 7 za dijake 3. R/IB organizirana delavnica medijske pismenosti. V primeru zaprtja šole bo delavnica izvedena na daljavo.


(Število obiskov: 133)
Dostopnost