Select Page

Župan, dr. Gregor Kovačič, je danes na sedežu Občine Ilirska Bistrica sprejel letošnja zlato maturantko Manco Jaksetič, doma iz Podgraj, in zlatega Maturanta Jerneja Smerdela z Bača, spremljala pa ju je vodja Gimnazije Ilirska Bistrica, mag. Sonja Škrlj Počkaj

Župan je Manci in Jerneju iskreno čestital za njun uspeh, jima zaželel vse dobro tudi v času študija in da bi čimlepše preživela še zadnje počitniške tedne, tako župan kot vodja gimnazije pa sta izrazila željo, da bi se po končanem študiju z novimi znanji in izkušnjami vrnila v domače kraje.  

V sproščenem pogovoru tudi vprašanj in izmenjave mnenj z obeh strani ni manjkalo. Manca se podaja na pot študja računalništva in informatike, Jernej fizike. Njemu je bila doslej najljubša kemija, njej matematika. Jernej se je poleg rednega šolskega dela udeležil tekmovanj iz kemije, zgodovine, geografije, matematike, fizike, psihologije … in bil tudi zelo uspešen. V prostem času pa se oba ukvarjata s štirinožnim prijateljem, psom, Jernej je tudi gasilec, član domačega gasilskega društva, pa tudi pevec v Mešanem pevskem zboru Tabor Kalc 1869 Knežak. 

Zlata maturantka in maturant splošne mature sta tudi povedala, da spomini na drugo polovico 1. letnika in večino 2. letnika zaradi šolskega dela prek spleta, ki ga je narekovala epidemija covida, niso ravno najlepši, so pa del pestrih srednješolskih izkušenj. Izrabila sta tudi priložnost, da lahko karkoli vprašala župana o njegovem delu in to sta tudi storila. Župan pa jima je položil na dušo, da so lahko tudi vsake počitnice študentov tako dolge, kot so dolge za maturante, rekoč: “Najlepše je, če vse študijske obveznosti končaš do srede junija. In potem se na pot odpraviš lahko tudi septembra, ko je najlepše!”   

vir: Občina Ilirska Bistrica, https://www.ilirska-bistrica.si/objava/814166


(Število obiskov: 265)
Dostopnost