Select Page

Za nami je dobro leto maratonskega teka v epidemiji. Nekaj, za kar smo upali, da bo za nami v roku nekaj mesecev, je močno poseglo v naš vsakdan, v naše načrte in želje. Ko smo lani pripravljali Simbioza GIBA 2020 akcijo, smo bili prepričani, da bomo v letu 2021 lahko gibali tako kot si to najbolj želimo – vse generacije od – 9 mesecev do + 100 let skupaj, v duhu prostovoljstva in medgeneracijskega sodelovanja, a to, žal, tudi letos ne bo mogoče. Po drugi strani je za nami leto v katerem smo se vsi skupaj in vsak od nas posebej spopadli z neštetimi strahovi, negotovostmi in izzivi, ki jih je prinesel COVID-19Skrbi za naše zdravje in zdravje naših dragih se je hitro pridružil še kup skrbi povezanih s sigurnostjo naše zaposlitve, z našimi načrti za prihodnost in če kdaj, je zdaj skrajni čas, da že osmo zaporedno GIBA akcijo 2020 izvedemo s poudarkom na telesno aktivnost in vzdržljivost, ki je predpogoj duševnega zdravja in miru!

Vabimo vas v že drugo epidemijsko (ozaveščevalno) verzijo GIBA akcije, ki tokrat poteka pod sloganom – Za zdravje in dobro počutje – gibamo skupaj, četudi smo narazen!

Kako bo vse skupaj potekalo?

Dijakinje in dijaki, pomagajte svoje družinske člane, sostanovalce, sosede in prijatelje navdušiti za našo idejo in jih pozvati, da v mesecu maju GIBAjo z vami. Simbioza GIBA 2021 bo potekala celoten mesec maj, vsak teden, začenši s ponedeljkom, 26. 4. 2021. Vsak teden bomo na Facebook profilu Gimnazije Ilirska Bistrica objavili sledeče dejavnosti in vsebine (grafične in slikovne), pri katerih boste lahko sodelovali:

  • GIBA izzivi: vsak teden nov, drugačen nagradni izziv za vse, ki bodo gibali z nami
  • GIBA miti in resnice: resnice, zmote in (lažna) prepričanja o našem (duševnem) zdravju in telesni aktivnosti
  • GIBA navdih: vsak teden nov navdih za vadbo v obliki foto ali video zapisa
  • GIBA natečaj: tradicionalni natečaj različnih (foto, slikarskih, besednih, video) izdelkov na temo skrbi za dobro duševno in telesno počutje v času epidemije

Upamo, da bodo v mesecu maju dovoljena (epidemiološka varna) druženja na prostem, zato vas pozivamo, da poskusite, poleg ozaveščevalne akcije, izpeljati tudi kakšen dogodek v živo, na prostem.

Vabljeni, da se nam pridružite, združimo ponovno Slovenijo v GIBAnju in v skrbi za duševno zdravje!


(Število obiskov: 21)
Dostopnost