Select Page

Dijaki 2. letnika programa tehnik računalništva so imeli v petek, 5. 1. 2024, naravoslovni dan na temo anaglif. Anaglif je metoda, pri kateri uporabljamo barvne filtre za ustvarjanje 3D slik, filmov, ilustracij. Fotografija je sestavljena iz dveh slik, posnetih iz različnih kotov. Vsaka od slik je obarvana z drugo barvo (navadno rdečo in modro), naši možgani pa ti dve sliki združijo v 3D podobo.

Naravoslovni dan smo začeli z biologijo. Profesorica Karmen Bobek je dijakom predstavila oko, njegovo zgradbo, pojasnila je, kako in kje nastane slika, in izpostavila bolezni in okvare oči. Dijakom sem nato predstavila anaglif, profesor Nejc Konjevič pa jim je dal navodila, kako bodo fotografirali. Sprehodili smo se do Kindlerjevega parka, kjer so naredili fotografije, peščica dijakov pa je snemala s kamero 360°. Po povratku v šolo smo izdelali preprosta 3D očala iz lepenke ter modre in rdeče folije. Nato so dijaki in dijakinji obdelali fotografije s programom AnaMarker in uredili videoposnetek. Naravoslovni dan smo zaključili z ogledom izdelkov s pomočjo 3D očal, z očali pa so si ogledali še kratko risanko.

Naravoslovni dan smo zaključili zadovoljni, vsebine naravoslovnega dne so bile izbrane, da bi dijaki izkusili nekaj novega, dobili kako novo izkušnjo.

Koordinatorka Tjaša Ažnik

Slap Sušec – pogled 360

Sprehod po mestu – pogled 360


(Število obiskov: 460)
Dostopnost