Select Page

V okviru projekta, financiranega iz razpisa JS MLADI 2023/24, je 13. in 14. oktobra Šolski center Postojna gostil tradicionalni start up vikend. Dogodek je privabil številne dijake, med njimi tudi dijake Gimnazije Ilirska Bistrica.

Tri dijakinje: Nika, Vita in Neja iz 3.A/ILB, oddelka splošne gimnazije, ki obiskujejo tudi predmet ITS PIN (podjetništvo in informatika), so s svojo inovativno idejo navdušile strokovno komisijo. Njihova predanost, kreativnost in podjetniški duh so jim prinesli glavno nagrado v vrednosti dvesto evrov in pet mentorskih ur.

Učenje podjetnosti je ključnega pomena za razvoj mladih. Omogoča jim razumevanje trga, razvijanje inovativnih idej in pridobivanje veščin, ki so potrebne za uspeh v poslovnem svetu. Gimnazija Ilirska Bistrica že vrsto let spodbuja podjetniški duh med svojimi dijaki, organizira različne delavnice in predavanja ter jih spodbuja k sodelovanju na takšnih dogodkih.

Vrhunec dogodka je bil zagotovo poslovna predstavitev (ang. pitch) pred »najstrožjo komisijo«. V njej so sedeli Luka Nebec iz Brivnice Ozbič, Tatjana Hvala iz Zavoda Znanje in Matic Breznik, podjetnik, mentor, in kot pravijo, najboljši prodajnik na svetu. Vsaka skupina je imela priložnost predstaviti svojo idejo in se potegovati za nagrade. Komisija je imela težko delo, saj so bile ideje resnično izvirne in obetavne.

Za Gimnazijo Ilirska Bistrica je to velik uspeh in dokaz, da se trud in vlaganje v izobraževanje mladih obrestuje. Mlade podjetnice so s svojim znanjem, energijo in voljo do dela pokazale, da je prihodnost slovenskega podjetništva svetla.

Galerija slik


(Število obiskov: 356)
Dostopnost