Select Page

Med 21. in 25. junijem 2021 je na šoli potekalo zaključno srečanje v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ z naslovom Dobra šola za 21. stoletje/Good school for the 21st century – GOS 21.

Prvi dan smo si po uradnem sprejemu tujih dijakov in učiteljev ogledali predstavitve raziskav o različnih vrstah odvisnosti, ki so jih opravili dijaki vseh šestih držav udeleženk: Slovaške, Madžarske, Poljske, Češke, Turčije in Slovenije. Češki in turški partnerji so srečanju sledili na daljavo, saj se ga zaradi epidemioloških razmer v njihovih državah niso mogli udeležiti v živo.

V dopoldanskem času so dijaki nova znanja pridobivali na tematskih delavnicah (Zdrava hrana, Zdrav življenjski slog, Konflikti in mediacija, Priprava vitaminskih napitkov). Popoldne pa so spoznavali Ilirsko Bistrico z okolico in Slovenijo. Obiskali so Prem, Koper in Ljubljano.

S srečanjem v Ilirski Bistrici se je projekt, ki je potekal tri leta, tudi zaključil. Na sklepni prireditvi v Domu na Vidmu smo strnili utrinke z gostovanj po vseh šestih državah in povzeli opravljeno delo. Vsi udeleženci so se strinjali, da je bilo mednarodno sodelovanje srednjih šol izvrstna izkušnja in dobra popotnica za tovrstne projekte v prihodnosti.

Galerija slik.

Eneja Božič,
koordinatorica mednarodnih projektov


(Število obiskov: 45)
Dostopnost