Select Page

V petek, 22. decembra 2023, smo dijaki in dijakinje Gimnazije Ilirska Bistrica na radoživ način zaključili koledarsko leto. S sproščeno šolsko božično-novoletno prireditvijo smo se nasmejanih lic odpravili počitnicam naproti.

V petek se je pouk zaključil nekoliko prej kot po navadi – sprehodili smo se do dvorane ilirskobistriškega Doma na Vidmu, kjer je potekala šolska božično-novoletna prireditev. Obiskal pa nas je tudi Božiček s spremstvom.

Naša paradna disciplina na prireditvi je bila pesem. Dijaki posameznih oddelkov gimnazije in programa tehnik računalništva smo se postavili v zborovske vrste, poprijeli smo za glasbene inštrumente, medse pa povabili tudi profesorje. Besede so se spletle v pesmi, akordi v melodije, šaljivost pa v dobro voljo vseh vpletenih. V mislih smo imeli tudi bližajoči se državni praznik: moč skupnosti je v decembrskih dneh leta 1990 ob plebiscitu in odločanju o skupni prihodnosti povezala slovenski narod, med pripravami in predprazničnim druženjem pa je ekipni duh povezoval nas.

Zdaj se odpravljamo na zaslužene božično-novoletne počitnice. Naj bo prihajajoče leto polno poguma, novega znanja, priložnosti in uresničenih ciljev.

Srečno!


(Število obiskov: 509)
Dostopnost