Select Page

vir: https://www.ilirska-bistrica.si/objava/979715

Župan dr. Gregor Kovačič je danes sprejel in za izjemni uspeh čestital letošnjim zlatim maturantom, štirim računalničarjem in gimnazijcema, ki so letos zaključili svoje šolanje v Ilirski Bistrici. Spremljali sta jih profesorici Marja Oberstar in Dolores Sitar. 

Formalnih je bilo le nekaj prvih minut, potem pa so se zdaj že nekdanji dijaki sproščeno razgovorili. Gimnazijca sta oba iz naše občine, računalničarji pa iz Pivke, Selc, Logatca in naših Malih Loč. Odhajajo na študij medicine in dentalne medicine, računalničarji pa vsi na fakulteto svoje stroke. 

Najdaljše počitnice so preživeli, kot so povedali, nekaj malega na morju, sicer pa jih večina dela bodisi doma bodisi drugje. Nekoliko smo pokramljali o spremembah v šolskem programu srednje računalniške šole in razlikah v maturi v času mature obeh profesoric in župana. Več je seveda spraševal župan, dijake manj, recimo, kdaj bo končana cesta čez Brkine, na koncu pa jih je župan na novo življenjsko pot pospremil z nekaterimi nasveti iz lastnih profesorske prakse in izkušenj, jim povedal, da so njegova vrata za ideje mladih vedno odprta in jim zaželel vse dobro.

Na skupinski fotografiji z leve: profesorica geografije in zgodovine Dolores Sitar, domačina, gimnazijca Rok Boštjančič in Vid Škrlj, Žan Mlinar iz Logatca, Leo Huseinović iz Pivke, Rok Perenič iz Selc, Urban Požar iz Malih Loč in profesorica matematike Marja Oberstar.


(Število obiskov: 222)
Dostopnost