Select Page

V petek, 5. julija 2019, so se na Gimnaziji Ilirska Bistrica zbrali maturanti 7. generacije programa tehnik računalništva – vsaj tistih 6, ki se niso udeležili izleta v Grčijo – na podelitvi spričeval spomladanskega roka poklicne mature 2019 in tako zaključili štiriletno srednje strokovno izobraževanje. Za ostale maturante, ki so se udeležili izleta v Grčijo, so maturitetna spričevala prevzeli njihovi starši oziroma sošolci.

7. generacija maturantov programa tehnik računalništva na Gimnaziji Ilirska Bistrica – vsaj tistih 6, ki se niso udeležili izleta v Grčijo

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 15 dijakov programa tehnik računalništva. Uspešnih je bilo 13 dijakov oziroma 87 %. Najuspešnejša med njimi sta bila Andraž Štemberger in Marcel Ujčič, ki sta zbrala 21 od 23 možnih točk. Laskavi naziv “zlati maturant” se jima je izmuznil za boro 1 točko. Povprečno število točk je bilo 16,5, kar je nad slovenskim povprečjem, ki znaša 16,02 točke.

Dijaki so z uspešno opravljeno poklicno maturo pridobili naziv tehnik računalništva. Maturitetna spričevala jim je podelil predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne. Po podelitvi so se na njihovih obrazih zarisali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje poklicne mature kažejo na to, da so dijaki maturo vzeli resno in se dobro pripravili na pisne in ustne izpite. Profesorje so pozitivno presenetili, zato jim čestitamo v imenu celotnega učiteljskega zbora in želimo veliko sreče na nadaljnji študijski oziroma poklicni poti.

Iskrene čestitke vsem našim maturantom poklicne mature!

Galerija slik

Vodstvo šole