Select Page

Ekipa Gimnazije Ilirska Bistrica v sestavi Luka Hrvatin in Luka Vadnjal iz 3. R oddelka se je pod mentorstvom profesorja Klavdija Logarja udeležila evropskega RoboCupJunior tekmovanja v Hannovru. Na tekmovanje smo odšli skupaj z ekipami iz Komna, Slovenske Bistrice in Ptuja.

Robotski navdušenci, ki so se udeležili tekmovanja, so prišli iz kar 20 držav. Ekipa naše šole je tekmovala v kategoriji reševanje črta, ki ponazarja simulacijo reševanja ponesrečencev po elementarni nesreči. Robot mora biti sprogramiran tako, da z uporabo različnih senzorjev avtonomno, brez posredovanja človeka, prevozi začrtano pot, premaga različne ovire, najde žrtve in jih prenese v varno cono.

Tekmovanje RoboCupJunior EURO se je odvijalo v sklopu z IdeenExpo 2019, kjer se na izobraževalnem sejmu predstavljajo različna nemška podjetja s praktičnimi delavnicami z različnih področij. S poudarkom na uporabi IKT in robotike prikazujejo svoje rešitve mladim obiskovalcem.

Z mednarodnega tekmovanja in obiska sejma se vračamo zadovoljni in bogatejši za še eno izkušnjo. Vsako tekmovanje in vsak nov stik s sodelujočimi ekipami pripomore k boljšemu razvoju in idejam za naprej. Upamo, da bomo v prihodnje še uspešnejši.

Hvala vsem, ki ste naši ekipi omogočili udeležbo na evropskem tekxmovanju. Posebna zahvala gre Občini Ilirska Bistrica za sofinanciranje udeležbe na tekmovanju.

Galerija slik

Gimnazija Ilirska Bistrica