Select Page

Osrednji cilj Bralnega kluba je spodbujati med mladimi dejavno branje leposlovja in jim na nevsiljiv način privzgojiti pozitiven odnos do knjige. V Bralnem klubu so v šolskem letu  2015/2016 sodelovali dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica in dijaki matične enote Šolskega centra Postojna.

  1. SREČANJE (november 2015)

Srečanje je potekalo ločeno v Postojni in Ilirski Bistrici. Mentorica Bralnega kluba Mateja Rebec Hreščak je dijakom predstavila dejavnosti Bralnega kluba, dogovorili so se za prvo branje, izbran je bil roman popularne angleške pisateljice Sophie Kinsella. V Postojni so se srečanja udeležili 4 dijaki, v Ilirski Bistrici 9 dijakov.

  1. SREČANJE (marec 2016)

Tema: Sophie Kinsella.

Srečanje je vodila mentorica Bralnega kluba, izvedeno je bilo v Ilirski Bistrici. Srečanja se je udeležilo 10 dijakov iz Postojne in Ilirske Bistrice.

Bralni klub 2. srečanje

Izhodišča in teme za pogovor: trivialna/popularna literatura, »chiclit«, romantični ljubezenski romani, recepcija romana, odnosi med književnimi osebami, zmes realnosti in fantastike, motivi, teme, likovna umetnost in literatura.

  1. SREČANJE (maj 2016)

Tema: Muriel Barbery, Eleganca ježa.

Srečanje je vodila mentorica Bralnega kluba, izvedeno je bilo v Ilirski Bistrici. Srečanja se je udeležilo 7 dijakov iz Ilirske Bistrice.

Bralni klub 3. srečanje

Izhodišča in teme za pogovor: recepcija romana, filozofija in literatura, literatura kot zatočišče pred realnostjo, motiv samomora, odnosi med književnimi osebami, primerjava romana in filmske upodobitve.

mag. Mateja Rebec Hreščak,
mentorica Bralnega kluba


(Število obiskov: 106)
Dostopnost